Jämsides

Jämsides var JämOs tidning på nätet.

Den kom ut första gången i januari 2005.

Så här skrev man om sig själva:

Jämsides kommer ut med ett nytt temanummer varannan månad. Då presenteras ett aktuellt reportage och en ny ”I huvudet på JämO” – en krönika skriven av jämställdhetsombudsmannen Claes Borgström eller av annan personal på JämO. Det finns även artiklar som är knutna till temat, tester och annat smått och gott. Tidningen uppdateras dock kontinuerligt med jämställdhetsrelaterade nyheter som inte berör temat.

Innan tidningen lanserades på nätet, var Jämsides en papperstidning som kom ut fyra gånger per år. Det första numret av Jämsides kom 1984 och Jämsides i pappersform slutade ges ut 2001.

Så här skrev Marienette Collin, Jämsidesredaktör, i en av de sista numrena.

Redaktören har ordet. I skrivande stund pågår Pride för fullt. Festivalen är en regnbågssprakande hyllning till alla som bryter sig ur den heteronormativa tvångströjan, personer som många anser vara ”onormala”. Jämsides uppmärksammar i detta nummer människor som vågar gå mot strömmen. Och jag kan inte annat än att hålla med numrets gästkrönikör Mian Lodalen när hon skriver: ”När heteronormen luckras upp så gagnar det inte bara homo-, bi- och transpersoners rätt att leva sina liv. Det öppnar också dörren för heteron att göra friare val”. Mycket nöje och trevlig läsning!

http://www.jamombud.se/